Social Media

Social Media

Gepassioneerd bezig met Social Media

A brand is no longer what we tell the consumer it is – it is what consumers tell each other it is.

Scott Cook

Social media

Social media is niet meer weg te denken in de huidige samenleving. Een gemiste kans als je hier niet aan mee doet. Er zijn tegenwoordig ook veel onderzoeken naar social media. Uit cijfers blijkt dat Facebook dagelijks 1 miljard gebruikers heeft. Facebook genereert 4,5 miljard likes. Hieruit blijkt ook dat door de week tussen 13 en 15u de meeste facebookgebruikers actief zijn. Straffer nog, op donderdag en vrijdag bereikt facebook zelfs nog hogere cijfers!

Waarom social media?

Uit de cijfers hierboven is het al duidelijk dat er zeer veel mensen in België maar eigenlijk wereldwijd social media gebruiken. Dit is dus de ideale kans om producten en diensten te promoten. Via de sociale media kan men makkelijk weten wie er bereikt word en hoeveel mensen een post gezien hebben.

Verschillende social media

Er zijn verschillende social media met elk hun eigen doel. Het meest gebruikte social media is Facebook, hierop kan men zowel tekst, foto als video op delen. Daarnaast is er Twitter hierop kan men korte berichten plaatsen van 140 tekens. Instagram word gebruikt voor enkel beelden te tonen. Dit zijn drie social media kanalen die het meest gebruikt worden. Bij Made I.T. analyseren we de doelgroep, daarna gaan we kijken welke kanalen het meeste geschikt zijn om de doelgroep te bereiken.

Meest gebruikte social media kanalen

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Linkedin
  • Google+
  • Snapchat
  • Pinterest
  • YouTube

Social media

Content

Wat moet ik op social media zetten? Post ik beelden? Of Eerder tekst? Hoe moet ik reageren op de reacties? …

Allemaal vragen die opborrelen bij het starten van een social media kanaal. We ontwikkelen een concrete content strategie waarmee we tekst en beeld combineren om zo het product of de dienst in de kijker te zetten. Het is belangrijk dat je regelmatig post. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat wie meerdere keren per dag post meer interactie kan halen dan wanneer er maar enkele keren per maand een bericht verscheind. Het is een zaak van op te vallen tussen al die verschillende posts.  Natuurlijk wanneer er een bericht gepost wordt kan er ook gereageerd worden . Daarom begeleiden we onze klant gedurende het hele proces omtrent social media zodat ze weten hoe ze met deze reacties moeten omgaan.

Advertising

Verschillende kanalen hebben een eigen advertising binnen het kanaal. Facebook posts kunnen gepromoot worden zodat het bericht gedurende een bepaalde tijd vaker op de nieuwspagina verschijnt. We kunnen dan heel gericht adverteren naar de doelgroep die je geviseerd hebt.

Facebook totaal bereik

Hoe kunnen wij u helpen?

Bij Made I.T. kunnen wij uw volledige social media pagina beheren. Samen ontwikkelen we een social media strategie. Binnen deze strategie ontwerpen we de gepaste content die we inplannen op de social media kanalen. Daardoor zullen deze op juiste tijdstippen gepost worden. Als u liever alles zelf wil doen maar op regelmatige basis tips rond social media kan u ook bij Made I.T. terecht. Bij vragen kan je ons steeds contacteren.

Social media